.
RSS

İÇKİ HAZIRLAMADA BARMENİN SIRLARI



  • Kokteyl hazırlarken içki miktarını tahmin etmeyin kesinlikle ölçün. Bilhassa denenmemiş reçeteler kullanılıyorsa doğru bir şekilde ölçerseniz hata yapmanız mümkün değildir.
  • Buz kullanın ama aynı buz iki kere kullanılmaz. Ilık bir içkiden daha kötü bir şey düşünülemez. Buzdan cimrilik etmeyin. Taze buz kullanın. Bayat buz buzdolabının tadını ve kokusunu içine çeker.
  • Shaker için küp buz, bardakta hazırlanan içkiler için kar buz kullanın.
  • Buz bardağa veya shaker’a ana alkol veya yardımcı maddelerden sonra konur.
  • Karbonatlı içkileri içkinin üzerine ilave edin.
  • İyi, kaliteli ve taze soda kullanın.
  • İçkiyi bardağa koymadan şişeyi konuğa mutlaka gösterin.
  • Kokteylleri hızla çalkalayın uzun süre karıştırmayın. Buzun eriyerek içkiyi sulandırmasına meydan vermeyin. Karıştırma işlemini içki soğuyana kadar yapın.
  • Shaker’dan içkiyi alırken mutlaka süzün.
  • Her zaman malzemeyi bir kaç damla az koymaktansa bir kaç damla fazla koyun.
  • Bir içkiyi hazırlamanın en iyi yolu konuğun isteğine göre yapmak olduğunu daima hatırda tutun. İstenen içkinin hazırlanması zor olsa bile.
  • Dökülen ya da beğenilmeyen bir içkiyi soru sormadan değiştirin.
  • Limon şurubu hazırlanırken üç kısım (ölçü) taze limon suyu, bir ölçü şeker şurubuyla karıştırılarak önceden hazırlanmalıdır. Yirmi beş ölçü limon şurubuna bir taze yumurta akı karıştırılması şurubun Lezzetini arttırır.
  • İçki bardağa konmadan önce, bardakta çatlak” kırık ve leke olup olmadığını kontrol edin.
  • İçki servisi yaparken şişeyi ortasından etiketi konuğa bakacak şekilde sıkıca tutun.
  • Konuğun istediği markada içkiyi ona mutlaka verin. Eğer istediği içkiyi bulamadıysanız başkasını vermeden mutlaka iznini alın. Barda amaç kaliteli içki hazırlamak olmalı, kar amacıyla düşük kaliteli ve az içki kullanılmamalıdır. Unutulmamalıdır ki kaliteli içkilerden kaliteli kokteyller hazırlanır. Barmen konukların iyi içkiyi anladıklarını aklından çıkarmamalıdır.
  • Shaker’dan bardaklara içki doldurulurken bardaklar tezgahın üzerine kenarları birbirine değecek biçimde sıralanmalı, Shaker ve bardaklar ileri geri hareket ettirilerek doldurulmalıdır.
  • Her içki için uygun bardağı kullanın.
  • Buzlu içkiler için bardağı soğutun. Bardakları soğutmak için içlerine parçalanmış buz doldurun veya buza gömün ya da buzdolabının buzluğuna yirmi dakika bırakın.
  • Sıcak içkiler için bardak ve fincanları ısıtın. Bardakları ısıtmak için sıcak su kullanın. Bir iki dakika bekleyip boşaltın.
  • Zaman kazanmak için basit şurubu önceden hazırlayarak kapaklı şişelerde saklayın.
  • Portakallar enine ikiye kesilmez. Portakalın her iki tarafından bir santim kadar kesilip atılır. Uzunluğuna dilimlenerek kullanılır. Portakalın çekirdeksiz oluşuna dikkat edilmelidir.
  • Limonlar enine yuvarlak dilimler halinde yarım santim incelikte kesilmelidir. Portakalda olduğu gibi kenarları kesilip atılır.
  • Lime (Misket limonu) ler aynen limon gibi kesilir. Bazı içkilerde 1/4′ü kullanılmalıdır. Böyle durumlarda portakalda olduğu gibi uç kısımları kesilerek atılır.
  • İçkilerin üzerinde karışmadan yüzmesi isteniyorsa (Kokteylin) içkiler ayrı ayrı bardaklara konur. Birinci içki direkt olarak bardağa dökülür. ikinci içki bar kaşığı bardağın karşı tarafına değecek şekilde uzatılan bar kaşığının içine yavaşça dökülür.
  • Diğer içkiler de aynı şekilde bardağa konur.
  • Soda, su, tonik, şurup ve meyve suları hazırlanan içkinin en üstüne ilave edilir.
  • Boşalan şişeleri kasalara geri koyarsanız gün boyunca elinizdeki içki stokunu kontrol etmeniz kolaylaşır. Bu sistem hangi marka içkiden ne kadar kullanıldığını size gösterecektir.
  • Sabah erkenden kesilen taze meyve dilimlerini kapaklı kaplarda buzdolabında saklarsanız taze kalır,
  • Lekeli meyveleri kokteyl yapımında kullanmayın. Meyve kabuklarını kullanacağınızda kabukla meyve arasındaki acı bölümü çıkarın. Kabuklar kullanılacaksa kesmeden önce mutlaka yıkayın.
  • Bardakları kullandıkça yıkayın. Sabun ince mat bir tabaka bırakır. Bu nedenle ya yalnız sıcak su ya da bardaklar için özel hazırlanmış deterjan kullanın. Her an elinizin altında iki temiz havlu bulundurmanız gerekir. Biri kurulamak diğeri parlatmak için. Bardağı parlatırken ışığa tutmak iyi olur. Bu hem iyi bir kontrol sağlar hemde konuklar üzerinde titiz bir kimse olduğunuz izlenimi verir.
  • Daima taze meyve suyu kullanın ve meyve suyunu kullanacağınız kadar sıkın.
  • Kiraz ve zeytinleri kendi suyu içinde koruyun ve kullanmadan önce temiz sudan geçirin.
  • Barda bulunan saatin doğru olmasına dikkat edin. Barda bulunan konuklar durumlarını bu saate göre ayarlarlar.
  • Dışarıdan telefon eden birisine hiçbir zaman konuğun barda olduğunu söylemeyin. Konuk telefonu kabul edip edemeyeceğine kendisi karar versin.
  • Kirli bardaklardaki buz ve meyve artıklarını lavaboya atmayın. Yarı erimiş buz küpleri yıkama suyunu soğutur. Meyve ve kabuk artıkları lavaboyu tıkayabilir. Bunun için şu işlemi yapabilirsiniz: Büyükçe bir huni veya süzgeç alıp lavabonun borusuna geçirin, bardakları su ile çalkalamadan önce bu huniye boşaltın. Buz parçaları eriyecek ve artan içki parçaları huniden akıp gidecektir. Diğer artıklar huni içinde kalacaktır. Huni doldukça çöp sepetine dökülmelidir.
  • Bardak kenarlarını süslemek gerektiğinde bardağın ağız kısmını limon dilimleriyle ovup içkinin özelliğine göre tuz ya da şekere batırabilirsiniz.
  • İçki içen bir grubun içinde içki içmeyen bir konuk varsa; Kola gibi alkolsüz içkiler veya limon dilimleri ile süslenmiş tonik. Votkası olmayan Virjin Mary sunmak için hazır olun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder