.
RSS

BİRA (BİRA HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER)

~  BİRA HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER ~
  • Bira -2 derecede donar.
  • Bira hoş tadı ve ferahlatıcı özelliği yanında, içerdiği kalori ve vitaminler nedeniyle besleyici bir içkidir.
  • Bira direk güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır.
  • Biranın üretimi ve korunması çok zordur.
  • Bira içerdiği vitaminler nedeniyle ve alkol derecesi düşük olduğundan her türlü kimyasal ve fiziksel etkilerden çok çabuk etkilenirler ve bozulurlar.
  • Her ne kadar bira çok özenle hazırlansa da çok kısa bir sürede bozulabilirler.
  • Örneğin Tekel birası yapılması gerekenler sonucunda ömrünü iki ayda tamamlamaktadır.
  • Bira stoklandığı yerde güneş ışığını görmemelidir.
  • Nemli ortamlarda bira kutuları paslanabileceğinden, biralar nemli ortamlardan uzak tutulmalıdır.
  • Biranın stoklandığı yer en çok 25 derece, en az 0 derece olmalıdır.
  • Sürekli soğutulup ısıtılan bira çabuk bozulur.
  • İki kere soğutulup oda sıcaklığına bırakılan bira bulanır ve tortulanır.
  • Tekel birasının ideal içme sıcaklığı 6–8 derece arasıdır.
  • Aşırı sıcaklık biranın tadını garipleştirir.
  • Düşük sıcaklıklar biranın Aromasını ve bukesini gizler.
  • Bira bardakları sodalı ılık suda yıkanır.
  • Deterjan ve sabunla yıkanmış ve iyice kurulanmamış bira bardakları biranın köpüğünü keser.
  • Fıçı biralar 5–7 gün içinde bitirilmelidir.
  • Şişe biralar 3–6 hafta içinde tüketilmelidir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder