~ BİRA HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER ~
- Bira -2 derecede donar.
- Bira hoş tadı ve ferahlatıcı özelliği yanında, içerdiği kalori ve vitaminler nedeniyle besleyici bir içkidir.
- Bira direk güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır.
- Biranın üretimi ve korunması çok zordur.
- Bira içerdiği vitaminler nedeniyle ve alkol derecesi düşük olduğundan her türlü kimyasal ve fiziksel etkilerden çok çabuk etkilenirler ve bozulurlar.
- Her ne kadar bira çok özenle hazırlansa da çok kısa bir sürede bozulabilirler.
- Örneğin Tekel birası yapılması gerekenler sonucunda ömrünü iki ayda tamamlamaktadır.
- Bira stoklandığı yerde güneş ışığını görmemelidir.
- Nemli ortamlarda bira kutuları paslanabileceğinden, biralar nemli ortamlardan uzak tutulmalıdır.
- Biranın stoklandığı yer en çok 25 derece, en az 0 derece olmalıdır.
- Sürekli soğutulup ısıtılan bira çabuk bozulur.
- İki kere soğutulup oda sıcaklığına bırakılan bira bulanır ve tortulanır.
- Tekel birasının ideal içme sıcaklığı 6–8 derece arasıdır.
- Aşırı sıcaklık biranın tadını garipleştirir.
- Düşük sıcaklıklar biranın Aromasını ve bukesini gizler.
- Bira bardakları sodalı ılık suda yıkanır.
- Deterjan ve sabunla yıkanmış ve iyice kurulanmamış bira bardakları biranın köpüğünü keser.
- Fıçı biralar 5–7 gün içinde bitirilmelidir.
- Şişe biralar 3–6 hafta içinde tüketilmelidir.
0 yorum:
Yorum Gönder