.
RSS

CİN(GIN) (CİN'İN YAPILIŞI)

~ (CİN'İN YAPILIŞI) ~

Cin,çok iyi damıtılan bir içkidir ve tahıldan yapılır.Kokusunu ardıç,kişniş,ot ve baharatlardan alır.Bütün mükemmel içkilerde olduğu gibi, en popüler bar içkisi olan cinin yapımı birinci sınıf malzeme gerektirir.Çok saf alkol ve dünyanın dört bir yanından gelen özel otlar ile baharatların karışımı.Örneğin; Meksika’dan kişniş.Güney Avrupa’dan limon ve portakal ( kabukları ),İngiltere’den meyan kökü,Almanya’dan melek otu ve ardıç,İtalya’dan süsen kökü,Güneydoğu Asya’dan badem kakule ve Çin tarçını,Fransa’dan anason.Özellikle önemli olan saf,kireçsiz su ve tabi nasıl cin üreteceğini bilen yetenekli uzmanlardır. Damıtmanın iki yolu vardır.Birincisinde; yükselen alkol buharı onların kokusu ve tadını alması için taze ardıç taneleri ve diğer otların üzerine direk olarak iletilir.Diğerinde ise,ardıç taneleri ve diğer otlar tahıl ezme makinesi ile karıştırılır ve hep beraber damıtılır.Cin;cam,toprak ya da çelik kaplarda saklanır ancak bu konteynırların içinde olgunlaşmaz.Bu saklama süresi sadece ürünün ahengini sağlamak içindir.Avrupa Ekonomik Topluluğu,cinin en az 75 derece olmasını,sek cinin ( dry cin ) ise en az 80 derece olmasını şart koşar.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder