.
RSS

ELDE EDİLİŞ ŞEKİLLERİNE GÖRE LİKÖRLER


1.YAŞ MEYVEDEN VE OTLARDAN ELDE EDİLENLER 
Bu türde de diyerlerinde oldugu gibi alkol esansı ve boya gibi katkı maddeleri karıştırılıp % 25 alkol derecesine indiriliyor.Paslanmaz tanklar içerisinde 7 ile 20 gün dinlendirilen ürün içime tamamen hazır hale getiriliyor.Yaş meyveleden imal edilen likörün bir bölümü olgunlık döneminde ki meyvenin etli kısımından yapılmaktadır.Özellikle temin edilen bitkiler ( vişne,kayısı,çilek,ahududu vs. ) gibi meyveler sap ve çekirdeklerden ayrıştırldıktan sonra içine alkol ilave edilmesi ile 3 ay boyunca bekletilmektedir.Maserasyon da tat veren maddelerin alkol ile teması sonrasında filitre preslerle süzülmektedir.Eldeki destilat ( ayrı mamül likör ) enfizyonları ve çeşit katkı maddeleri ile son aşamaya getiriliyor ve şişelenip satışa sunulmaktadır.
2.ESANSTAN YAPILAN LİKÖRLER
Bu likörün yapılışında tek farki yapılışında esans kullanılmasıdır.
3.DARK LİKÖRLER
Kakao ve kahve gibi çeşitlerde önce çekirdekler kavrulup ögütüldükten sonra alkole yatırılıp destile edilmektedirler ve şişelenme işlemi bittikten sonra satışa sunulur.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder