.
RSS

BİRA (BİRA YAPIMI)

~ BİRA YAPIMI ~
• Önce biralık arpalar boylarına göre ayrılır.
• Tanklarda iyice ıslatıldıktan sonra çimlendirmeye bırakılır.
• Daha sonra malt filiz kırma ve temizleme tesislerine geçilir.
• Malt kırma değirmeni yoluyla kırık malt deposuna aktarılır.
• Sonra sırasıyla şekerlendirme kazanı, aktarma kazanı, süzme kazanı ve kaynatma kazanlarına aktarılır.
• Elde edilen şıra şerbetçi otu ile süzüldükten sonra durulma kazanlarına aktarılır.
• Durulan şıra, şıra seperetarön'den ve soğutuculardan geçirilerek mayalanma kazanına aktarılır.
• Fermantasyondan sonra dinlendirilir.
• Filtre edilen bira pastörize edilerek tüketime sunulur.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder