.
RSS

İÇECEK SERVİS STANDARTLARI

▼İÇECEK ADI▼
▼SERVİŞEKLİ▼
▼AÇIKLAMALAR▼
SOFT DRINKS
Tüm meşrubat ve sodalı içecekler kendi bardaklarında, kendi aromalarına uygun olarak limon, portakal vb. garnitürlerle hazırlanır, içerisine 3-4 parça buz atılarak servis edilir.
 Servis sırası ise; Coster, meşrubat, peçete, bardak(Şişe Servisi yapılacaksa şişesi yanında götürülerek servis edilir.)
APERATİVES
Bütün aperatifler kendi bardaklarında ve kendi garnitürleri ile servis edilirler. Servisleri misafir isteklerine göre buzlu ya da buzsuz olabilir.
 Servis sırası ise; Coster, aperatifler, peçete, içkiye uygun olarak havuç - salatalık vb. servis edilir.
LONG DRINKS
Uzun içkiler, uzun kokteyller kendilerine özgü hazırlanan garnitürlerle ve kendi bardaklarında pipet, karıştırıcılarla servis edilirler.
 Servis sırası ise; Coster, kokteyl, peçete, içeceğe uygun olarak çerez , cips vb. servis edilir.
CLASSIC COCKTAILS
Klasik kokteyller kendilerine özgü bardaklarda ve kendilerine özgü garnitürlerle, pipet, karıştırıcılarla servis edilirler.
 Servis sırası ise; Coster, kokteyl, peçete, içkiye uygun olarak çerez, cips vb. servis edilirler.
FANCY COCKTAILS
Fantezi kokteyller kendilerine özgü Bardaklarda ve kendilerine özgü garnitürlerle, pipet, karıştırıcılarla servis edilirler .
 Servis sırası ise; Coster, kokteyl, peçete, içkiye uygun olarak çerez, cips vb. şeylerle servis edilirler.
NON ALCOHOLIC COCKTAILS
Alkolsüz kokteyller highball bardaklarda hazırlanır ve kendilerine özgü garnitür, pipet, karıştırıcılarla servis edilirler.
 Servis sırası ise; Coster, kokteyl, peçete, ile servis edilirler.
SPIRITS (WHITE)
Beyaz ispirtolu içkiler (Rumlar, Tequilalar, Ginler ve Votkalar) kendi servis bardaklarında (nasıl servis edilecekse, sek,karışım, ...) servis edilirler. Servislerinde, servislerine uygun garnitürler, karıştırıcı, meyve suları, sodalılar olabilir.
 Servis sırası ise; Coster, içecek, peçete, içeceğe uygun olarak cips, çerez vb. şeylerle servis edilirler.
COGNAC
&
BRANDIES
Konyak ve brendiler, konyak bardağı denilen alt kısmı tombul üste doğru daralan, kısa ayaklı bir bardakla servis edilirler. Konyağın kalitesine göre bardak boyutları farklılık gösterir. Boyutları haricinde hepsinin servis şekli aynıdır.
 Servis sırası ise; Coster, konyak, peçete, çikolata,...vb. şeylerle servis edilirler.












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder