▼İÇECEK ADI▼
|
▼SERVİS ŞEKLİ▼
|
▼AÇIKLAMALAR▼
|
SOFT
DRINKS
|
Tüm meşrubat ve sodalı içecekler
kendi bardaklarında, kendi aromalarına uygun olarak limon, portakal vb.
garnitürlerle hazırlanır, içerisine 3-4 parça buz atılarak servis
edilir.
|
Servis sırası ise; Coster, meşrubat,
peçete, bardak(Şişe Servisi yapılacaksa şişesi yanında
götürülerek servis edilir.)
|
APERATİVES
|
Bütün aperatifler kendi bardaklarında ve
kendi garnitürleri ile servis edilirler. Servisleri misafir isteklerine
göre buzlu ya da buzsuz olabilir.
|
Servis sırası ise; Coster,
aperatifler, peçete, içkiye uygun olarak havuç - salatalık vb. servis
edilir.
|
LONG
DRINKS
|
Uzun içkiler, uzun kokteyller
kendilerine özgü hazırlanan garnitürlerle ve kendi bardaklarında
pipet, karıştırıcılarla servis edilirler.
|
Servis sırası ise; Coster,
kokteyl, peçete, içeceğe uygun olarak çerez , cips vb. servis edilir.
|
CLASSIC
COCKTAILS
|
Klasik kokteyller kendilerine özgü
bardaklarda ve kendilerine özgü garnitürlerle, pipet, karıştırıcılarla
servis edilirler.
|
Servis sırası ise; Coster,
kokteyl, peçete, içkiye uygun olarak çerez, cips vb. servis edilirler.
|
FANCY
COCKTAILS
|
Fantezi kokteyller kendilerine özgü
Bardaklarda ve kendilerine özgü garnitürlerle, pipet, karıştırıcılarla
servis edilirler .
|
Servis sırası ise; Coster,
kokteyl, peçete, içkiye uygun olarak çerez, cips vb. şeylerle
servis edilirler.
|
NON
ALCOHOLIC COCKTAILS
|
Alkolsüz kokteyller highball bardaklarda
hazırlanır ve kendilerine özgü garnitür, pipet, karıştırıcılarla servis
edilirler.
|
Servis sırası ise; Coster,
kokteyl, peçete, ile servis edilirler.
|
SPIRITS
(WHITE)
|
Beyaz ispirtolu içkiler (Rumlar,
Tequilalar, Ginler ve Votkalar) kendi servis bardaklarında (nasıl servis
edilecekse, sek,karışım, ...) servis edilirler. Servislerinde,
servislerine uygun garnitürler, karıştırıcı, meyve suları, sodalılar
olabilir.
|
Servis sırası ise; Coster, içecek,
peçete, içeceğe uygun olarak cips, çerez vb. şeylerle servis
edilirler.
|
COGNAC
&
BRANDIES
|
Konyak ve brendiler, konyak bardağı denilen
alt kısmı tombul üste doğru daralan, kısa ayaklı bir bardakla
servis edilirler. Konyağın kalitesine göre bardak boyutları farklılık
gösterir. Boyutları haricinde hepsinin servis şekli aynıdır.
|
Servis sırası ise; Coster,
konyak, peçete, çikolata,...vb. şeylerle servis edilirler.
|
İÇECEK SERVİS STANDARTLARI
09:47 |
Etiketler:
İÇECEK SERVİS STANDARTLARI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder