.
RSS

BAR'DA KULLANILAN TERİMLER



  • SHAKE(ŞEYK): Her hangi bir kokteyl reçetesindeki içkileri 3-4 parça buz ilavesiyle birlikte, içki karıştırma,saklama kabı olan shaker'a koyarak 8-10 saniyelik bir süre ile, belli süre çalkalama işlemidir.Hazırlanan karışım bardağa süzülür servis edilir.
  • STIR(STÖR): Belirli bir kokteyl reçetesini birkaç buz ilavesiyle mixing glassta soğutuluncaya kadar kadar bar spoonla karıştırma işlevidir.
  • BUILD(BİLD): İçeceklerin servis edileceği uygun bardaklara bir kaç parça buz ilavesiyle doldurularak servis edilme şeklidir.Bu durumlarda servis servis halinde bardağa karıştırıcıda konulabilr. 
  • BLEND: İstenen içeceğin birkaç parça buzla birlikte elektrikli karıştırıcıda (blender) çalkalanıp bardağa süzülmeden doldurularak servis edilmesidir.
  • PEEL(PİİL): Limon,portakal gibi meyveleri en dış kabuklarının 2-3 cm.uzunluğunda soyularak kullanılması.
  • TWIST(TWİST): Peel edilmiş  kabukların bükülüp sıkılarak yağlı esanslarını bardaki içkiye sindirme işlemidir.Sıkılan kabuk içkinin içine de atılarak servis edilebilir.
  • ZEST: Narenciye kabuklarındaki yağlı esanstır.
  • SPIRAL(SPAYRIL): Bir meyve kabuğunun tamamının koparılmadan helezon şelilde soyulma işlemidir.
  • YOLK: Yumurta sarısı.
  • RYE: Çavdar (rye viski-çavdar viskisi)
  • SOUR: Ekşi,mayhoş.
  • STOUT: Siyah bira
  • EGG WHITE: Yumurtanın ak kısmı
  • GINGER: Zencefil
  • GINGER ALE: Zencefil gazozu
  • DÖMI-SEC : Orta sek beyaz şarap
  • BARTENDER: Barmen-Barmaid
  • BITTER: Acı
  • SOFT DRINK: Alkolsüz içecekler
  • SPARKLING WINE: TAbi ve suni köpüklü şaraplar için kullanılan bir terimdir.
  • MALT: Bira ve viski yapımında kullanılan arpanın çimlendirme  işleminden sonraki adı.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder