- SHAKE(ŞEYK): Her hangi bir kokteyl reçetesindeki içkileri 3-4 parça buz ilavesiyle birlikte, içki karıştırma,saklama kabı olan shaker'a koyarak 8-10 saniyelik bir süre ile, belli süre çalkalama işlemidir.Hazırlanan karışım bardağa süzülür servis edilir.
- STIR(STÖR): Belirli bir kokteyl reçetesini birkaç buz ilavesiyle mixing glassta soğutuluncaya kadar kadar bar spoonla karıştırma işlevidir.
- BUILD(BİLD): İçeceklerin servis edileceği uygun bardaklara bir kaç parça buz ilavesiyle doldurularak servis edilme şeklidir.Bu durumlarda servis servis halinde bardağa karıştırıcıda konulabilr.
- BLEND: İstenen içeceğin birkaç parça buzla birlikte elektrikli karıştırıcıda (blender) çalkalanıp bardağa süzülmeden doldurularak servis edilmesidir.
- PEEL(PİİL): Limon,portakal gibi meyveleri en dış kabuklarının 2-3 cm.uzunluğunda soyularak kullanılması.
- TWIST(TWİST): Peel edilmiş kabukların bükülüp sıkılarak yağlı esanslarını bardaki içkiye sindirme işlemidir.Sıkılan kabuk içkinin içine de atılarak servis edilebilir.
- ZEST: Narenciye kabuklarındaki yağlı esanstır.
- SPIRAL(SPAYRIL): Bir meyve kabuğunun tamamının koparılmadan helezon şelilde soyulma işlemidir.
- YOLK: Yumurta sarısı.
- RYE: Çavdar (rye viski-çavdar viskisi)
- SOUR: Ekşi,mayhoş.
- STOUT: Siyah bira
- EGG WHITE: Yumurtanın ak kısmı
- GINGER: Zencefil
- GINGER ALE: Zencefil gazozu
- DÖMI-SEC : Orta sek beyaz şarap
- BARTENDER: Barmen-Barmaid
- BITTER: Acı
- SOFT DRINK: Alkolsüz içecekler
- SPARKLING WINE: TAbi ve suni köpüklü şaraplar için kullanılan bir terimdir.
- MALT: Bira ve viski yapımında kullanılan arpanın çimlendirme işleminden sonraki adı.
0 yorum:
Yorum Gönder